China glaze magnetix


Var inne och kollade på transdesign häromdagen och såg då att China glaze nu kör med en magnetkollektion!

Vill ha det blåa och det mörklila men jag älskar dem inte tillräckligt mycket för att beställa dem... kanske från nelly eller eleven. Har så länge velat ha ett magnetiskt, känner mig så efter för det är så inne nu. :(

Till de här måste man köpa magneten till och den har 3 mönster, stjärna, ränder och sån här konstig sak haha.

Everyone ♥ knitwear


gina tricot, 199 kr

H&M, 149 kr

Topshop, £34

Lindex, 199 kr

gina tricot, 199 kr

H&M, 149 kr

Topshop, £32

BikBok, 249 kr

H&M, 149 kr

Topshop, £34

Så, nu fick ni ett inlägg med kläder! Finns så himla många stickade tröjor ÖVERALLT, de var ju inne i höstas också men tydligen är det de fortfarande. Inte konstigt, de är varma, sköna, snygga, lätta att bara slänga på sig på morgonen OCH jättelätt att matcha med ett nagellack! (: Kunde ha visat många fler men nu fick ni nöja er med 10 bilder.

Nu får ni kommentera om ni gillade det för jag brukar inte skriva om det men jag kanske kan skriva liite mer om det.

Blilwhiver abstrakt

Blilwhiver = black, silver, white hahahaha så random bara skrev nåt. :p
Menmen, jag har gjort typ min första abstrakta design! Gör typ aldriiiiig abstrakta designer för jag gillar inte det och är inte bra på det. Idag gjorde jag dock en och den blev väl helt ooook. :) Fast väldigt enkel och den gick väldigt snabbt. :o





Och om någon undrar, ja, de två översta bilderna är min favorithandpose! Och mitt piano är mitt favoritställe att fota också. Haha jag kan bli handmodell. ;)
Den här designen är inspirerad av Jenny, lite allt möjligt som hon har gjort och ingen speciell design men är också plockad från mitt huvud. Väldigt enkel att göra och det behövs bara 3 lack. Fattade först inte riktigt hur jag skulle göra strecken så de blev tjocka i kanterna och smala på slutet men sen kom jag på det.

Den här designen kräver välvårdade, helst ganska långa och smala naglar och fina nagelband, nu är mina naglar inte jättlånga men det blev väl ok ändå. ;) Den här designen får naglarna att se längre ut också.

Imorgon ska vi kanske vaccineras, eller på tisdag aaaaah! Ska sitta och stirra på mina naglar på högerhanden eftersom de tar i vänsterarmen. Vet inte om jag ska träna imorgon men iaf så kommer det nog ett inlägg med kläder imorgon eller nån annan dag för mli ville ha ett... kommer ett nagelrelaterat också. (:

OPI New York City Ballet Collection

Såg det här hos Annie som såg det hos Bella som såg det hos Purity, haha. (:
OPI's New York City Ballet Collection!


My pointe exactly, Care to danse?, You callin’ me a Lyre?
Barre my soul, Don’t touch my tutu!, Pirouette my whistle

Tydligen släpper OPI en sån här kollektion varje år till årets brudar. Visste inte det för jag började i april med nail art. :)
Gillar den här kollektionen lite men jag tror inte jag kommer köpa något av dem. Har redan köpt ett ljusrosa för nån vecka sen och vill ha Pink Friday. Gillar inte det gråa och lila och har redan för många vita. Det glittriga var fint men det finns så många silverglittriga jag redan vill ha... fast kanske ändå. ;)

Tävlingar

Två tävlingar som pågår i bloggar jag läser just nu! :)

Rima
Vinn 2 valfria lack från Depends vårkollektion!

Jag valde 300 och 304. ;)

Annie
Vinn Isadora Marzipan!

Så gå med i de tävlingarna nu! (:

En fråga

Elin:
vad kostar ett sådant paket från china glaze???? undrar verkligen de är såååååååååå snygga!!!!!!!

Svar:
Haha visste inte att du läste min blogg! (: Just de paketen finns inte i Sverige i butik men alla 12 borde komma ut i styckpris på Kicks någon gång i februari! Där kostar de 98 kr st, eller om du vill köpa alla 6 brights eller lights kostar det 588 kr. De finns redan ute på eleven.se för 98 kr/st + frakt på 49 kr tror jag. Finns även på nelly som just nu har FRI frakt! Vill du beställa från utomlands kan du köpa ett sånt 6-nagellackspaket som är på bilden nedan för $17.94.


Hoppas det hjälpte! :)


Stickers

Mamma köpte några stickers till mig i London, tyckte de var jättefina så jag visar dem, haha! (:





Från Girls with attitude. (:
Gillar speciellt de sista med blommorna, vet en design jag kan göra med dem. Använder typ aldrig stickers men om man är stressad nån gång kanske?

Nå, använder ni stickers?

Kolla en neonzebra!

Har inte bloggat på dagar för jag har varit så upptagen och vi har haft disco i klassen och så, men nu skriver jag allt då. ;) Gjorde en nageldesign i torsdags inför discot.



Fina lila prickar från discot, haha...
Inspirerat av cutepolish! Enkla att göra om man har rätt färger, det MÅSTE vara färger som passar ihop hyfsat. Jag tycker det är viktigt att ha gult eller grönt med när man har så här, då brukar det bli bra. :) Man kan måla ränderna för hand, det är jättelätt på sån liten yta men jag använde Konad M57.

Vinterkur

Sitter här och kollar på wild child och då kan man ju passa på att ge händerna lite vård? Det här tipset är jättebra för mjuka, lena händer!


Börja med att smörja in händerna med dina favoritprodukter. Så här mycket behöver man ju inte använda varje dag, vardagligen räcker det ju med t.ex. myrraolja, nagelbandscreme och en handkräm.

Sätt sedan på dig en vante eller kanske en diskhandske. Den kommer lukta sen, haha. :) Ta inte dina favoritvantar, går bra med några vanliga enkla.

Sitt sedan med det någon kvart eller så. :) Sen har du jättefina händer!

Pink flower


Gjorde en blomdesign igår över Fiji men tyckte inte det blev fint... något saknades liksom, mer streck och prickar behövs! Kommer göra om dem i vår/sommar med lila färger och då ska jag göra dem mer abstrakta. (: Ska dessutom sätta ihop blommorna då så att en blomma liksom fortsätter på en annan nagel. (:

De här är ändå helt ok men nja.

The perfect lightlight pink


2 lager utan blixt

2 lager med blixt

Essie Fiji är riktigt fint! Har velat ha något av Essies ljusrosa ett tag men har inte vetat vilket. Kollade runt lite på reviews och swatches och där fick Fiji inte bra recensioner, men jag bestämde mig för att helt enkelt strunta i det och ta den jag gillade färgen, glansen och skimret på mest. Fiji vann och jag köpte det. Jag är glad att jag gjorde det, för jag tycker den är mycket bättre än förväntningarna! Trodde den skulle bli fin efter typ 5 lager, men jag tog först ett tunt och sedan ett tjockt lager och då blev det så här! Krävdes lite teknik dock och den tekniken har jag inte i vänsterhanden så den blev inte riktigt lika fin, menmen.

Fick en liten chock när jag öppnade lacket och såg penseln, den var ju jättesmal! Trodde den skulle vara lite tjockare eftersom Essie ska "flyta på som grädde men sitta som ett berg" eller vad det nu var Essie Wienergarten sa.

Jag älskar färgen, tycker det är det perfekta ljusljusrosa lacket! Blir jättefint på våren. Även om torktiden inte var jättesnabb. Fast det var kanske för jag hade ett ganska tjockt lager. ;)

Swatch Fresh frog of Bel-Air + have a bite

Målade tånaglarna idag. (:

2 lager med have a bite (gina tricot)

2 lager med have a bite + 1 lager med Fresh frog og bel-air

Visst var det smakfullt?
Hahahahahah jag är så rolig. :D
Och ingen fattar. :(

Och a, jag vet att jag har vackra tår. <3

En till swatch + design kommer imorgon!

Lugg!

Nu är spadagen över, var härligt men jag tror jag hade för många produkter så det tog ju evigheter och så tröttnade man. :( Aja hade tänkt visa min nya frisyr iaf.

Har inte fixat mig nåt idag eller så, bara tog en bild när jag kom hem och det blev väl ok för det är så hiiiimla fint ljus när det är snö! Ännu en anledning att älska snön. ♥

Spadag!

Idag ska jag ha en riktigt härlig spadag! Ska först klippa mig på Skult kl. 2, sen ska jag hem och ha lite hemmaspa. Ansiktsmask, hårinpackning, body butter, body lotion, manikyr, pedikyr osv. Ni vet. ;) Sen blir det design ikväll!


Några av produkterna jag använder. ;) Har tagit lite julklappar, saker jag köpte igår, några av mina gamla produkter, några som är mammas och lite sånt som ingen använder som jag hittat lite här och var. Har rätt mycket som doftar kokosnöt, haha. Body butter, body scrub, handkräm, läppbalsam och en till body butter. Har en duschcreme också som jag skulle kunnat använda men vill prova min nya Nivea istället så ja.

Testing testing

Städade nagellådan idag och separerade då de otestade från de testade. Tänkte innan jag började sortera dem att det bara skulle vara 22, visste det på nåt sätt för det var det! Haha ganska coolt.

 

Ska inte shoppa nu mer förrän Nicki Minaj, Pearls of Passion och Electropop kommer ut. Antar att Essies Navigate her inte kommer hit så isf får det bli Marzipan. ;)


Shopping på Väla!

Allå! Var på Väla i Helsingborg idag, heldag med mamma. ;) Sjukt nice var det, fanns många snygga kläder och bra skönhetsgrejs och nagellack också! ^^ Skulle kunna köpt många fler tröjor, fanns flera jag ville ha. ;)

Aco nagelbandskräm! Tycker inte alls om Depends och Bella skrev så varmt om den här att jag var tvungen att testa! :) Hoppas den är bra!

The body shop body butter! Extra stor, 300 ml. :) Har en annan kokosnötsbodybutter också så nu har jag 520 ml, hihi. Fast den här ska faktiskt jag syrran och mamma dela på menmen. (:

Fick den här på The body shop, smakprov på en kommande limited edition-body butter. Ser ljuvlig ut, fast jag gillar inte choklad så värst mycket.

Fresh Frog of Bel-Air! Hade velat ha Divine Swine också men det är slut överallt. :( Är helt sur för ni vet att det står OPI på korken? Den är helt sned så om man liksom har OPI där fram på rätt håll så är OPI där uppe snett. :( Haha perfektionist...

Isadora Black Galaxy, så himla fiint. (:

Ansiktsmasker från H&M. Har velat testa dem ett tag för det finns så många olika så man kan hitta exakt den man vill ha i rätt doft. Nästan iaf. ;) Tycker bara det var lite konstigt att det var 10 ml i apelsinen och 15 i hallonen och båda kostade 20 kr. ;) Inte för att man behöver mer än 10 men ja.

Handcreme från Kicks med lukt av kokosnöt, matchar body buttern. :) När jag skulle fixa med korken råkade jag trycka ut ganska mycket och den typ rann iväg, den var jätterinnig! Kanske blir mindre rinnig när man skakar den, men jaja. Den kanske inte är bra, av egen erfarenhet är handkrämer ofta bättre om de är fasta, men den kostade 30 kr för 300 ml och jag har något att smörja in händerna med, men skitsamma.

Essie Fiji! Riktigt riktigt ljusrosa, nästan vitt. :o

Depend myrraolja och nagelstärkare. De är båda ersättare när myrraoljan respektive Diamond strength tar slut. ;) Vet inte om jag kan köpa Sally Hansen för jag är inte helt säker på om de testar på djur eller inte!

Hade det inte haft namnet Have a bite skulle jag aldrig köpt det, haha jag tyckte det var jättekul! :D Dessutom har jag inget äppelgrönt nagellack och ville testa gina tricots. (:

Tyckte den var lite David & Goliath-stil (min favoritaffär) och så himla söt! :D Från New Yorker.

Också från New Yorker. ;)

Spetströja från gina tricot. Ser helt konstig ut på den här bilden för orkade inte fixa mig och så var det konstigt ljus som jag sedan redigerade i picnik, haha.

 

Är nöjd med dagens inköp, har nu 4 nagellack att kryssa av på listan. (:

 


Pink friday!

Nä, inte en rosa fredag idag kanske, menmen. :) Skolveckan är slut och dags för helg, sjukt nice! Kommer komma upp lite intressanta inlägg i helgen, lite swatches, shoppingrunda, desig m.m. ;)

Ska till Väla imorgon och jag hoppas verkligen att Kicks, Åhléns eller Mtti by kicks har fått in OPI Nicki Minaj! Vill ha pink friday, så himla fin ljusrosa! Åhléns brukar vara tidiga så kanske? Det ska komma ut i slutet av januari och det är bara 10 dagar kvar av januari... har redan kommit ut på vissa ställen.


Vill ha Save me också, men behöver bara ett lack med stavglitter och China glaze har ju sitt Marry a millionaire också, hmm... ;)

Ha en bra fortsatt kväll och en härlig helg! (:

SNÖÖÖÖÖÖ!

Iiiih är så himla glad just nu för gissa vad som hände ikväll? Det började snöa. :) Första gången den här vintern i Skåne! Hoppas det fortsätter snöa i natt så att det är några centimeter imorgon. ;)

Typ evigheter sen man gjorde snödeisgner på naglarna, synd att snön kommer nu för nu vill man ju snart ha vårdesigner. (:

Ska snart sova så tack för mig, haha


Stjärnhimlen!

Satt och kollade på baksidan av en kartbok idag i skolan och såg då att det finns många stjärnor som har samma namn som familjen Black i Harry Potter! Jag bloggar inte mycket om det men jag älskar Harry Potter, har gjort det sedan jag var 8 och läste böckerna första gången. Tror inte jag direkt har så många HP-intresserade läsare men jag vet att jag har en. Så det här är till dig Bella, min kära kusin. :)


Hela stjärnhimlen

Sirius (Sirius Black, kusin till Bellatrix Lestrange och Andromeda Tonks, bror till Regulus Arcturus Black)

Andromeda (Andromeda Tonks, syster till Bellatrix Lestrange, kusin till Sirius Black och Regulus Arcturus Black)

Bellatrix (Bellatrix Lestrange, syster till Andromeda Tonks, kusin till Sirius Black och Regulus Arcturus Black)

Regulus + Arcturus (Regulus Arcturus Black, kusin till Bellatrix Lestrange och Andromeda Tonks, bror till Sirius Black)


När man skaffat Black Galaxy kanske man skulle göra en rymddesign? (:

Visste du att...


Hittade en till sån i mammas Tara-tidning, haha (:

ÅÅÅH måste ha

Var inne på Essies hemsida idag och såg då en kollektion jag inte ens kände till! Lux effects heter den och gggguuuuudddd vilka fina lack som ingick i den. Favoriten var denna:

Shine Of the Times, sååå himla fiint och flakigt. Har inte hittat nån svenska hemsida om säljer, så dåligt utbud av Essie i Sverige. Det här är deras holiday collection så typ Kicks tar inte in den tror jag...

Andra lacken i kollektionen:

 

Visst är de fantastiska? ;)

 


Spring collections

Man kan väl inte få nog av vårkollektioner? Svar nej. ;) Så jag hade tänkt visa 2 till!


Bildkälla
Haha blev helt stort mellanrum här!

Silver sky, Marzipan och Icy lilacs!
Tycker det blåa och lila var helt ok, det gröna gillar jag verkligen! Dock hindrar namnet mig lite, gillar inte och har aldrig gillat marsipan. Aja sen när lite swatches kommer visas bestämmer jag väl mig. ;)


China glaze electropop!
Techno, Aquadelic, Sunshine pop, Gaga for green, Make some noise och Wicked style
Fuchsia Fanatic, Dance baby, Electric beat, Kinetic candy, Sweet hook och Gothic lolita

Tycker om Techno, ganska lik H&M Confetti kisses som jag inte har lyckats få tag på men lite finare... skulle ändå vilja ha båda. :/

Sunshine pop och Make some noise är också fina. :)

Glitter facebook nails!

Tog bort Gone Gonzo igår och visste sedan inte riktigt vad jag ville göra. Som vanligt när jag inte vet vad jag vill göra kollade jag om cutepolish hade lagt upp några nya, det hade hon men de var inte intressanta så kollade hennes gamla videos. Bestämde mig för att göra facebooknaglar men piffa till dem med lite glitter. ;)





Haha blev lite konstigt när man fotade med iPaden men aja... ;)

Tycker de här är helt ok, fast andra kanske tycker om dem mer än vad jag gör. Vissa f blev inte så fina och jag tycker inte de är så speciella men jaja. (:



Kicks corrector pen

Var inne på kicks.se för att kolla efter ett nytt baslack (någon som har några tips?) och såg då att Kicks nu säljer corrector pens! Kicks kommer med nytt ganska ofta nu, intressant. (:

Kicks säger:

Nagellacksremover i praktisk pennform för korrigering av nagellack. Användbar om man målar lite fel eller utanför nageln när man är på språng och lätt vill kunna korrigera sitt misstag.

Användningen är enkel, du stryker pennan över önskvärt område som snabbt absorberar överflödigt lack.
Formulan är acetonfri med vårdande jojoba olja som ger återfuktande nagelband. 3 extra tippar medföljer i förpackningen.

Volym: 4 ml

Såå, kanske något att kolla mer på?

Glitterfranken

Har två lack från Depend som jag fått som har jättefin färg men är lite tråkiga. Så piffade till dem lite med de Color club-lack jag köpte idag.
Före:

Efter:

Man ser kanske inte så stor skillnad men ni ser kanske att det blev lite mer glitter, alltså det som skimrar? ;)
Så här såg det blåa ut före och efter:


Ja, man ser inte nån större skillnad för det kändes som att jag inte lyckades skaka ut glittret till kanterna men poängen är att om du har ett tråkigt lack, droppa i glitter så blir det genast mycket mer intressant! Fast fyll inte flaskan för mycket, då väller nagellacket ut! Hihi det gjorde jag och det var inte så smart...

Glitter, mera glitter!

Hallisan hallåsan. (:

Var och shoppade idag och var även på coop forum. :) Älskar coop forum för de har lite annorlunda nagellack. Det jag var på idag har Claudia, Color club och 2 till okända märken. De har typ 35 nyanser av Color club och de gör så hiimla fina lack så 3 stycken fick följa med hem. :)


Hot couture, si vous please och sexy siren. ♥
Det rosa och det vita är holografiska, det blåa är kanske liite holografiskt. ;)

Och på stadium/intersport köpte jag nya träningsskor, en träningströja och tejp till innebandyklubban. :) Ska börja spela innebandy också nu, hehe.

Kommer ett inlägg till snart, sen måste jag sova för har match imorgon!

Jämförelsepriser

Haha stör mig så mycket på människor som tycker att Isadora, Lumene och såna märken är billiga så här kommer en lista på hur mycket de olika nagellacken kostar PER MILLILITER. :)

Make Up Store 8 ml 130 kr = 16,25 kr/ml
Isadora wonder nail 6 ml 69 kr = 11,50 kr/ml
OPI 15 ml 150 kr = 10 kr/ml
Lumene natural code 4,5 ml 45 kr = 10 kr/ml
Mavala 5 ml 45 kr = 9 kr/ml
Essie 15 ml 130 kr = 8,66 kr/ml
China glaze 14 ml 98 kr = 7 kr/ml
Depend 5 ml 25 kr = 5 kr/ml
Kicks nail polish 8 ml 39 kr = 4,87 kr/ml
H&M (de stora vanliga) 9 ml 39 kr = 4,33 kr/ml
MNY 7 ml 30 kr = 4,28 kr/ml
ELF 10 ml 15,75 kr = 1,58 kr/ml

Dyrast överst och billigast underst. ;) Avrundat till ören!

Tog bara de vanligaste i Sverige. ;)

Sedan beror det ju på om man tror man använder hela lacket när man köper ett OPI på 15 ml som är bättre än Isadora och billigare eller om man vill ha ett lite mindre som man tar slut på som är lite dyrare och lite sämre men fortfarande bra.

Essie Navigate her

Nog om djurplågeri nu, har blivit lite tjatigt på sistone. ;) Nu blir det nagellack i form av Essies vårkollektion Navigate her! En riktigt fin kollektion med pastell, pastell, pastell. Som vanligt på vååååren. :D
Vissa av lacken ser riktigt krämiga ut!

Jag gillar verkligen det ljusgröna Navigate her och jag tror det kommer bli det mest sålda, även om många tycker det är svårt att bära en sån färg. Jag har däremot redan kommit på en design till den, hihi.

A crewed interest ser verkligen ut som ett lack min mamma skulle kunna ha som alternativ till hennes OPI-lack som också är nude som hon använder heela tiden, hehe. ;)

 

Lanseras i februari, hoppas de kommer till Sverige! Vet isf inte när. :/


Inga fler plågade djur!

Halli hallå! Läste nyss att nästa år (2013) kommer det vara förbjudet att testa produkter på djur! Jippi! Då slipper man vara osäker!

Detta kommer iaf att gälla i Europa, alltså iaf de europeiska länderna som är med i EU. De här länderna är med i EU:
Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Lettalnd, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien,  Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Så om ni åker till typ Ukraina, Turkiet eller Ryssland ska ni inte shoppa, haha.

Och JA, allt säger att Loreal och alla deras företag som de äger utom The body shop fortfarande testar på djur, så jag är ganska säker på att de gör det. Loreal är ett gigantiskt märke så det finns mycket man inte längre kan shoppa, menmen.


Företag som testar på djur

Hellu! Bella lade nyss upp min lista om produkter man inte ska köpa, blev väldigt glad att hon gjorde det för då når det ut till fler. ;) Följ gärna hennes exempel och kopiera min lista (länka helst till mig också, hehe). Gjorde en till lista med lite fler företag som testar på djur. Det i fetstil är det som äger de i normal stil. Hoppas ni fattar. ;) De sista på de som inte testar är bara nagellack!
Testar:

Johnson & Johnson
Neutrogena
Listerine
L’Oréal
Biotherm
Garnier
Giorgio Armani
Helena Rubinstein
Lancôme
Matrix Essentials
Ralph Lauren Fragnances
Maybelline
Vichy
The body shop
Procter & Gamble
Cover girl
Gillette
Max Factor
Olay
Clairol
Unilever
Axe
Dove
Sunsilk
Reckitt Benckiser
Veet
Coty, Inc
Oklart om Sally Hansen och Rimmel testar på djur! Ganska säker på att Rimmel gör det och Sally Hansen har länge gjort det men Sally Hansen kanske har slutat.

Testar inte:


The body shop (ägs av L’Oréal som testar på djur)
Chanel
Dior
H&M
Isadora
Gucci
Lumene
Mary Kay
Yves rocher
Make Up Store
Nivea
Oriflame
Abercrombie & Fitch
E.L.F. Cosmetics
Essie (ägs av L’Oréal som testar på djur)
Estée Lauder
GOSH
Hello Kitty
Kiss
L.A. Girl
M.A.C.
Nubar
Orly
Viva la diva
Butter London
China glaze
Clinique
Color club
Lush
Milani
Wet n wild
Zoya
Seche

KÄLLOR:
1 2 3

Det kan vara lite fel på vilka som äger vad, gjorde så gott jag kunde men det kan ha blivit fel såklart. ;) Sen kan det kanske vara några märken som testade för några månader sen men inte gör det längre. Det är nog inte så många dock. Hoppas ni tänker på det nästa gång ni shoppar, själv har jag en lista i mobilen. ;)

OPI Gone Gonzo!

Imorgon börjar skolan, ååååh nej tänker man, gud vad tråkigt, jag vill inte...



SÅ DÅ FÅR MAN PIFFA TILL DET LITE MED ETT GLITTERLACK SOM HETER GONE GONZO!

Hihi där kände jag mig som i Siba-reklamen. :D

Menmen, det var så jag tänkte. Jag har varit kär i det här glitterlacket typ sedan jag såg det första gången och har been dying att prova det sedan dess. (Haha det behövdes lite svengelska där.)


Med blixtisen

Utan blixtisen

Okej, man måste bara vara glad när man har Gonzo på fingrarna. :) Längtar efter att köpa Kermit och Swine också, de är nääästan lika vackra. (:


1 lager                               2 lager                          3 lager

Det här är nog Mupparnas populäraste lack. Typ alla gillar det. (: Täckte ganska bra på 3 lager men jag fyllde i lite på tipparna. ;) Lätt att applicera och blir väldigt slätt, utan topplack. Gillar det väldigt mycket.

Lite sena julklappar!

Har träffat Emelie nu och vi har bytt julklappar. :) Fick jättemånga fina saker. :D

Plånbok från Julity, vet inte vad det är för märke men den var sjukt snygg iaf, hihi gillar färgen. (:

Jättesöta blomljus och luktar jättegott. :D

NAGELLACK. :DD Haha ser ni OPI-kopiorna längst bort till vänster? Ska jämföra med en OPI-flaska nån gång. (:

Typ världens sötaste ballerinor! Brukar ha så svårt att hitta ballerinor för jag verkar ha fel form på fötterna, de är alltid för breda på mitten av foten och helt konstiga där fram. :/ De här var däremot jättesköna! (:

Samlar på såna här tröjor! Detta är min 13:e. (:

Och detta är min 14:e. Hihi. ♥

IIIIIIIIIIIHHHHHH, den här är definitivt den snyggaste tröjan jag äger! jag ÄLSKAR Plants VS Zombies, världens bästa speeeeeeel!

 

Tack så mycket Emelie. :D<3


EMELIE ÄR HEMMAAAA

Halli hallå, Emelie kom hem idag från Thailand. :) Har pratat med henne typ en timme och imorgon ska vi sova över så om vi orkar blogga kommer vi nog blogga då. ;) Orkar dock inte skriva idag men ja. (:

Lite shopping

Var i malmö idag på en liten shoppingrunda. ;)

Stickad tröja från gina tricot, älskar den men den är av angora och luddar av sig sjukt mycket. ;) Finns i 8 fina färger och typ måste ha en rosa och en vit också! Haha.

Matchar fint med ocean drive! :)

Märkte inte att bilden blev så suddig, aja... kjol från New yorker. (:

Sån här tvålsak, hade en från vichy innan som typ är slut men ville inte köpa den igen för jag upptäckte imorse att den innehöll palmolja + vichy testar produkter på djur. Haha förlåt om jag börjar bli tjatig. (;

När mamma fick reda på att hennes favoritborttagningsmedel skulle gå ur sortimentet köpte hon ett litet lager... haha det var kul att fota så ja.

Sedan köpte jag en massa julklappar till Emelie (hon har varit i Thailand och kommer hem imorgon :D) men de kan jag ju inte visa nu, hihi.

Visste du att...

Läste det här i mammas tara-tidning som kom igår. :)

Coolt tycker jag, nagellacket är alltså ca. 5000 år gammalt! Det är nog äldre än läppstiftet som förr gjordes av krossade löss, euw. Fast det tog visst lite tid innan de riktiga nagellacken uppfanns, och att det är mindre än 100 år sedan det färgade kom är ju för dåligt. ;)

 

Ganska intressant fakta iaf!


Nagellack jag ska skaffa 2012

Bella gjorde en sån här lista på nagellack hon vill köpa 2012 så jag hade också tänkt göra en. :)

OPI
Crown me already (miss universe)
Fresh frog of bel-air (mupparna)
Divine swine (mupparna)
Pink friday (Nicki Minaj)

Make Up Store
Britt
Aqua fix
Siw

China glaze

Sunshine pop (spring 2012)
Techno (spring 2012)
Luxe and lush (colours from the capitol)
Electrify (colours from the capitol)
Riveting (colours from the capitol)
2NITE (OMG)
BFF (OMG)
IDK (OMG)
L8R G8R (OMG)
LOL (OMG)
Marry a millionaire (Eyecandy)
Blonde bombshell (Eyecandy)
Skyscraper (Metro)

Essie
Fiji
Navigate her (spring collection)

Depend
Matte top coat

Color club

Si vous please
Hot couture
Sexy siren

H&M

Confetti kisses

Gina tricot
Have a bite

Isadora

Black galaxy
Glamour white
Silver sparkles
Gold sparkles
Marzipan

Kollektioner
Depend sommarkollektion (holografisk)
China glaze poolside

Oj vad många jag vill ha från China glaze... fast kommer nog inte köpa alla som inte kommer till Sverige. Vårkollektionen, Eyecandy och Colours from the capitol har ju inte kommit än men hoppas det kommer! (: Metro finns ju fortfarande men OMG och Poolside är ju gamla. :(

Kommer fylla på och checka av då och då. (:

Finns kanske fler nagellack jag vill ha som jag liksom vet hur jag vill att de ska se ut men inga från speciella märken. ;)

Produkter du INTE ska köpa

Så, nu tänkte jag göra en lista på produkter som är dåliga för miljön/hälsan. Hoppas det hjälper lite och att kanske någon väljer att inte köpa en produkt som står på listan. :)

Produkter som innehåller palmolja:
Nivea shower care creme soft
Nivea express moisturising body lotion
Nivea pure & natural body lotion
Jil Jordan hand & body massage lotion
Depend handcreme
Isadora bronzing powder
Sephora colorful palette (ögonskugga)
Face Stockholm highlighter (ögonskugga)
Kings & queens showergel
Crabtree & evelyn lavender soap (handtvål)
Lypsyl handcreme

Kolla efter det här i innehållsförteckningen:
Isopropyl palmitate, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate, cetyl palmitate, sodium palmate, sodium palm kernelate, hydrogenated palm oil, palmitic acid, ascorbyl palmitate, ethylhexyl palmitate, octyl palmitate, retinyl palmitate + ord som innehåller ordet palm

Varför du inte ska köpa produkter med palmolja:
För att utvinna palmolja hugger man ner regnskogen. Regnskogen är viktig för både djur, växter och människor. De flesta arterna som finns på jorden finns samlade i regnskogen och det finns många arter där som man inte ens har upptäckt ännu. De flesta kommer vi aldrig upptäcka heller eftersom det dör ut ungefär en art varje dag. Speciellt viktig är regnskogen för orangutangerna och de andra aporna som bor där. Regnskogen är även viktig för indianerna eftersom det är deras hem, och människorna eftersom växter behöver koldioxid som människor ger ifrån sig och människor behöver syre som växter ger ifrån sig.

Jag läste om det här i en FRIDA-tidning och har sedan dess kollat skönhetsprodukter jag har hemma. Det fanns mest i hudkräm, läppglans/läppbalsam, handkräm och ögonskuggor. Nivea har det i några av deras hudkrämer och duschkrämer. Hittade det inte i någon av Make Up Stores produkter, men det kanske finns. Från och med nu ska jag alltid kolla innehållsförteckningen i skönhetsprodukter jag köper. Tur att det inte finns i nagellack! Mitt tips till er som redan har produkter som innehåller palmolja är att använda upp dem, för annars är det ännu mer omiljövänligt, men köp dem aldrig igen. ;)

Företag som testar sina produkter på djur:
Max factor
Aussie
L’Oréal
Biotherm
Lancôme
Maybelline
Ralph Lauren Fragrances
Redken
Vichy
Garnier

Företag som inte testar sina produkter på djur:
China glaze
Color club
LUSH Cosmetics
M.A.C Cosmetics
Make up store
Isadora
ORLY
The body shop
L.A. Girl cosmetics
Chanel
Dermalogica
Lumene
Nivea
Oriflame
H&M
Viva la diva

Källa

Det här är viktigt att tänka på! Läste om det hos lackat för några månader sen och har slutat köpa produkter från garnier och äger inga nagellack från Maybelline och Max factor. Tycker det är jättebra när företag skriver på produkter att de inte testar på djur så man är helt säker. ;)

Nagellack som innehåller formaldehyd:
OPI top coat + base coat
Nagellack som innehåller toluen:
Seche vite fast drying top coat
Nagellack som innehåller kamfer:
OPI
China glaze
Nagellack som inte innehåller formaldehyd, toluen, kamfer eller DBP:
Isadora
Max factor nailfinity
Viva la diva
Sally hansen diamond strength
Depend
Make Up Store

Haha hittade inte så många, de flesta har inte något av det och det är ju toppen! :) Köper oftast inte nagellack som jag vet innehåller formaldehyd eller toluen, eftersom formaldehyd kan orsaka cancer och toluen är inte bra för kroppen att andas in! Det är därför jag inte använder SV.


Basketnaglar

Har inte hunnit blogga de senaste dagarna för har spelat lundaspelen i basket och varit i hallen typ 10 timmar om dagen och när jag inte varit där har jag ätit eller sovit. ;) Men nu är vi utslagna och det tar slut imorgon så nu har jag lite tid!

Hade såklart en matchande målning eftersom lundaspelen pågår i 4 dagar. ;)

Detta är högerhanden men den såg inte jätteful ut så ni får se den, haha. :) Älskar att fota på pianot, det speglar sig så fint, fast det var kanske lite dammigt när jag tog bilden, haha märkte inte det. ;)
Varannat finger är en boll som är på väg ner i en basketkorg och varannat är basketbollar och bokstäver från namnet på laget jag spelar i!

Ska ta bort de här, sen ska naglarna få vila till skolstarten, stackarna måste ju också få lov. ;)

Svar på fråga!

Anonym: ere klistermärken på naglarna?:) För det ser inte ut som om nån har målat fyrverketierna och party hatten med nagellack
Om den här bilden:

Och svaret är att jag satte dit dem i picnik, alltså har jag inte målat dem eller satt på klistermärken. :) Tror jag skrev det under bilden. ;) Picnik är verkligen ett jättebra bildredigeringsprogram!

Raketerrrrrrrr!

Nyss fotat raketerna och väckt liv i mina händer igen, minusgrader! De är typ galna i vårt område så det var sjukt många fina raketer! Ser typ bort till Lund från vårt hus men jag fotade inte där. ;)

Fint med olika storlekar... tycker jag iaf haha. Orkade inte beskära och fixa storlek på alla bilder så a. (:

Gott nytt 2012! Hoppas jag orkar vara uppe länge idag. ;)

 


RSS 2.0